GMF leert studenten plantaardig te eten!
8 oktober 2019 at 4:55pmDinsdag 8 oktober kreeg Gents MilieuFront de eer een hummus-demo te lanceren op de Ecomarkt van UGent. We trotseerden een duizendtal studenten en passanten met maar 1 doel: mensen warm maken om zelf hummus te bereiden. Zo spaar je niet alleen ettelijke kilo’s vlees uit maar vermijd je bovendien de plastic potjes die en masse uit de supermarkt komen. Double win voor het klimaat dus!
Resultaat: maar liefst 400 toastjes vlogen de deur uit. En zo geschiedde dat GMF tal van enthousiastelingen warm maakte voor hummus. Ook benieuwd naar ons magistraal simpel recept? Ontdek het hier!
DIY hummus
Ingrediënten voor 4 personen
– 1 blik uitgelekte kikkererwten (houd het vocht bij, zie aquafaba-tip onderaan)
– 1 el citroensap
– 1 kwartje teen look
– 1 tl komijnpoeder
– 2 el olijfolie
– 3 à 4 el water
– pezo
Allergieën: glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, suikervrij
Bereiding
Mix alles samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water toe tot je een smeuïg beleg krijgt. Gebruik je gedroogde kikkererwten, zet dan 150 g kikkererwten een nachtje te weken en kook ze gaar.
Pimp your hummus
Voor een extra smaakje kan je één van volgende ingrediënten mee mixen: currypoeder, rode biet, zongedroogde of gewone tomaten, geroosterde paprika, zwarte ontpitte olijven, verse kruiden (basilicium, platte peterselie, koriander of munt),…
Kikkererwten-paradijs
Kikkererwten zijn multifunctioneel. Verwerk ze in dips, tajines, salade, burgers, curry’s, soep,… Of ga voor heerlijke taart of pannenkoeken op basis van kikkererwtenbloem, glutenvrij smullen maar!
Aquafaba
Wist je dat je met kikkererwtenvocht (aquafaba) heel wat lekkers kan bereiden? Dankzij z’n schuimend karakter is een ei niet meer nodig en kan je er o.a. chocomousse mee bereiden.
Geniet ervan!