Info
Wij fermenteren het seizoen. Doe je mee? Kathleen zet je op weg!
Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat in petto. Niet alleen is het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren. Fermentatie zorgt ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.
Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van groentefermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten en nemen we die nadien ook mee naar huis. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je ook nog eens tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten.
De workshop is gratis maar helaas volzet.
**Deze workshop is mogelijk dankzij de ‘Mag het wat minder afval’ campagne van Stad Gent en kadert ook in ons project ‘Mag het wat minder zijn’.**
Meebrengen
- rasp
- snijplank
- dunschiller
- mesje
- schort
- keukenhanddoek
- twee weckpotten (met beugelsluiting) of bokalen van 0,5 liter
- weegschaaltje
- schrijfgerei, papier of schriftje